usjussi

Meistä tiedetään kaikki- äkkiä verhot kiinni !

Jos luulet että, kun panet verhot kiinni ja oven lukkoon olet piilossa - et ole, vaan sinua tarkkaillaan kaikkialta.

Profilointi:

1. Kun olet tilannut esim. sanomalehden tai aikakakauslehden sinusta tiedetään normaalit perustiedot, lisäksi tilaajakäyttytymisen.

Väestörekisterin tiedot ovat ostotavaraa, joita lehtitalot vaihtavat, ostavat. Lisäksi hankkivat tapahtumista, messuilta ja kilpailuvastauksista. Väestörekisterissä ovat lähes kaikki tiedot sinusta myytävänä ja ostettavana.

2. Operaattoreilla on myös samat ja vielä laajemminkin luottotietosi, netti, tele, ym- käyttäytyminen

3. Kanta-asiakaskortit, jäsenyytesi yhteisöissä

4. Pankkien tilitiedot, omaisuustiedot

5. Kelassa, työeläkeyhtiöissä, vakuutusyhtiöissä, verottajalla, terveysasemilla, kirkoissa, siviilirekisrerissä, rikosrekisereissä aivan henkilökohtaiset tiedot

6. Asiakastieto Oy:stä saat luottotietosi www.asiakastieto.fi

7. Oikeuden päätökset ovat julkisia niin pienistä kuin suuristakin asioista

8. www.omatieto.fi on reksisteri, jossa on koko historiasi läheisenesi, jota on hyvä käyttää esim. perunkirjoituksissa.

9. Jos käytät esim. sukututkimusohjelmaa ” Myheritage”, siellä olet sinä ja sukusi

10. Googlesta voi yhdistää erilaisia tietoja henkilöhaulla ja asiahaulla

En ota kantaa naapureihin, yksityisetsiviin, kavereihin, työpaikkaan, polkupyörääsi, auton rekisteriisi, kuviin ja teksteihin, joita olet julkaissut. Nekin ovat julkista tavaraa.

… ja sitten facebookit, instagarmit ym, joissa jotkut pitävät joka sekuntti yllä tekemisiään, kuviaan ja olinpaikkojaan. Jos älykännykässä on sijaintipalvelu käytössä, sinua voidaan seurata reaaliaikaisesti.

Jokaisessa tietokoneessa on ”ns. bitti poikittain”, joka välittää tiedot suoraan USA:n CIA:lle, NSA:lle tarvittaessa, mutta myös Venäjälle, Israeliin, Ranskaan, Saksaan, Kiinaan jne. kybervakoilun ja hakkeroinnin työkaluin.

Jos pelästyit, pane vain peitto korvillesi ja verhot kiinni, mutta, mutta peitonkin ostotiedot ovat kaupassa, verhojen avaaminen ja sulkeminen nukkumaan menosi jollakin ”juoruakalla”.

… mutta tässä oli vain osatotuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kun kerran kaiken tietävät niin miksei puhelinmyynnissä ole järjestelmää joka ilmoittaisi heitille, ettei tämä akka ole koskaan tilannut tai ostanut mitään puhelimitse, eikä tilaa eikä osta tulevaisuudessakaan. Eli turhaa hommaa soitella tänne.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Taru

On olemassa ns. Robinson-rekisteri, jossa osoitteelliset ja puhelinnumerolliset kiellot onnistuvat.

http://www.asml.fi/kieltopalvelut/

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mulla on jo kaikki mahdolliset kiellot, mutta soittavat silti.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Katso ikkunasta ulos, näetkö dronen?

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Lisäksi kirjoitellaan ihan vapaaehtoisesti tänne verkkoon että kaikki varmasti tietävät viellä ne syvimmät ajatuksetkin. Kaiken päälle jonkinlainen Jumala kuulemma lukee ajatukset ja tutkii säännöllisesti pernan, sydämen ja maksan, ja pistää rastin ruuruun jos satut kyttäämään naapurin muijan pehvaa ;D Kaikki kummalliset tahot odottaa vaan että pääsee kilvan piikittämään, imemään, myymään ja tuomitsemaan pientä ihmistä, ihmiselle ;D

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Heikki, olen varmaan hieman erikoinen tyyppi kun en osaa pelätä "isoveljen valvontaa". Toisaalta olen eläkkeellä ja minulla ei ole juuri mitään menetettävääkään. Mutta vaikka ajattelisin tilannetta 20-kymppisen kannalta, joka on esim. hakemassa työpaikkaa. Voiko 14-vuotiaana tehty tupakkiaskin varastaminen myymälästä pilata koko elämän? Tilanteet muuttuvat ja ihminen voi ottaa opiksi. Vaikka valittaisiin työhön täysin nuhteeton, se ei takaa, etteikö tilaisuus tekisi varkaan. Edelleen tuosta tupakkivarkaudesta on voinut saada niin paljon opikseen, ettei aivan hevin lankea uudelleen.

Suuri joukko poliiseja joutui syytteeseen kun katselivat tietoja Mika Myllälästä, vakka eivät sitä tietoa viranhoidossa tarvinneetkaan. Jos poliiseilla ei ole salassapitovelvollisuutta virka-asioista, se pitäisi pikaisesti säätää aivan niin kuin pankkitoimihenkilöilläkin on asiakkaitten pankkitiedoista.

Ehkä eräs ihmisen perustarpeista on "tirkistelyn tarve", jota on vaikea estää.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Olemme sellaisessa tietoyhteiskunnassa, jossa jopa oikeaa ja väärää on vaikeaa erottaa ja, kun kaikki tekemiset tallentuvat liian julkisiksi. Ja, kun oikeuslaitoksemmekin päätöksiä arvostellaan niin EU:ssa kuin kotimaassakin railakkaasti- eikä syyttä.
Mielestäni meillä on hyvä Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, joka on toiminut mallikaasti, mutta hänenkään resurssisa eivät riitä hyvä, että olennaisiin. En ole kysynyt, pitäisi varmaan kysyä.

Matti

Kyllä elämä kutistuisi, jos tuo mainitsemasi ja mainitsemani ohjaisi kaikkea toimintaa ja elämää - ei, vaan eteenpäin !

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Olen jo lopettanut kauppojen jäsenyyskorttien, bonuskorttien käytön.
Lidl on aika hyvä vaihtoehto. Eivät tiedä kuka olen kun käteisellä vielä maksan.

Toimituksen poiminnat