usjussi

Maitotuotanto Emmental-juustoksi

Maito on juuston pohjaraaka-aine.  Mustaleima emmental kypsyy parhaimmilleen 9+9 kk:n aikana eli 1,5 vuotta.

Riittäkö meillä juustoloita, vai ovatko paikalliset pienet juustolat hävitetty- Lammi ym. ?  Kestääkö maitofirmojen talous odottaa tuloja 1,5 vuotta emmentalin kypsyessä arvokkaimpaan asteeseensa ?

Saattaa olla , että Venäjän "maitokriisi" laukeaa jo muutamien kuukausien päästä mutta, jos ei, niin sitten juustoihin vaan.

Myyntimiehet voivat aloittaa ennakkomyyntinsä läpi maailman vaikka huomenna, jos on takuu siitä, että pystymme tekemään Suomesta uudelleen Sveitsin kaltaisen juustomaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Valio ei osaa tehdä juustoista muuta kuin muovilta maistuvia viipaleita.

On aika harkita Valion myymistä jollekin Sveitsin juustolalle.

Apropo, siitähän saataisiin taas 500 m€ virkakunnan ensi vuoden palkkoihin.

Antti Jokinen

samaa mieltä. Melko tylsiä ja mauttomia on suomalaiset juustot verrattuna sveitsiläisten omiin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kyllä minusta Italia ja Espanja hakkaavat juustomaina Sveitsin mennen tullen. Mutta makuasia ilmeisesti.

Eikä varsinkaan pitkään kypsytetty Mustaleima huonoa ole. Ja on Juustoportillakin ihan hyviä tuotteita. Sitä en ymmärrä, miksi pehmeän ja maukkaan, rasvaisen (10%) jugurtin tekeminen on niin vaikeaa. Kun se onnistuu kreikkalaisilta, saksalaisilta ja ruotsalaisilta, niin miksi ei suomalaisilta. Vai ollaanko täällä vielä liiaksi kevytlinjalla? Kyllä maitotuotteissa rasvaa olla pitää. Silloin riittää pienempikin grammamäärä, kun maku juuri kohdallaan.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #12

Juustoportilla on hyvät ja voimakasaromiset juustot. Parhaimmat tehdäänkin vuohenmaidosta ja Juustoportilla on aito sveitsiläinen juustomestari. Juustoportin jogurteissa on myös aina ollut enemmän rasvaa, silloinkin kun rasva ei ollut muodissa. Olin itse asiassa 20 vuotta sitten (jestas, kun siitä on aikaa..) tutustumassa Juustoporttiin ja omistaja kertoi, että jugurtin valmistus alkoi, koska Euroopassa matkustellessaan hän söi aina rasvaisempia ja täyteläisempiä jogurtteja ja niitä ei löytynyt Suomesta.

Valiollakin on nykyään 10%:nen turkkilainen jogurtti ja Juustoportilla omansa. Hyviä ovat.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #16

Makuasia. Mutta täytyypä taas välissä kokeilla sitä Juustoportin 10%:sta. Viimeksi kokeillessa se oli vähän rakeisen tuntuinen verrattuna Millbonan kreikkalaiseen. Tuo 10% jogurtti ei edes tule kalliimmaksi, koska eihän sitä tarvitse sitten syödä kahda desiä kerralla. Ja maustaa voi juuri niillä marjoilla ja hedelmillä, mitä haluaa. Kuivatuilla, tuoreilla tai pakasteesta otetuilla. Oman maun ja sesongin mukaan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Fiksumpi ratkaisu lienee suomalaisen maitojauheen vieminen Kiinaan, laajassa mittakaavassa. Vuonna 2008 siellä syntyi maitojauheskandaali kun lapsille tarkoitetussa maidossa löytyi melamiinia. Uusi maitoskandaali toistui sitten viime vuoden elokuussa, joten riittävää "markkinointityötä" on tehty. Markkinat ovat tarpeeksi laajat Suomen pikkuviennille ja rahtikustannukset pysyvät hallinnassa kun kyse on maitojauheesta:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinan_maitojauheskan...

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kiinan+maitosk...

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kiinan+maitosk...

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

"Fiksumpi ratkaisu lienee suomalaisen maitojauheen vieminen Kiinaan"
Joko taas bulkkitavaran vientiä huonolla kansantaloudelisella hyödyllä.

Tervaa vietiin jo 1500-luvulla pakosta Tukholmaan , josta Tukholman porvarit kuorivat voitot itselleen viemällä sen edelleen Englantiin.

Voisimmeko kokeilla "lisäarvovientia " juustoilla länsimaihin ?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tarkoitat vissi: "Tervaa vietiin jo 1500-luvulla pakosta Kainuusta Ouluun, josta tervaporvarit kuorivat voitot itselleen viemällä sen edelleen Englantiin"..

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #7

Ei, kyllä kaikki Terva jouduttiin viemään Tukholman kautta. Siirtomaiden ryöstäminen on aina ollut kolonianismin tärkein tavoite, ja ruotsalaiset olivat siinä ihan yhtä hyviä kuin muutkin. Varsinais-Suomen viljatkin vietiin Tukholmaan, samalla kun suomalainen rahvas laittoi pettua leipään tai kuoli nälkään.

Toisekseen, koko Oulua ei vielä edes ollut olemassa 1500-luvulla, eikä Kainuussakaan paljon ketään vielä asunut. Muutto Oulujärven ympäristön metsiin oli vasta alkanut.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #9

OK, korjataan: "Tervaa vietiin jo 1800-luvulla pakosta Kainuusta Ouluun, josta tervaporvarit kuorivat voitot itselleen viemällä sen edelleen Englantiin".

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #10

Minne muualle se terva sieltä kainuun korvesta olisi voitu viedä.
Maantiet olivat mitä olivat ja rautatiekin va
sta tulossa. Tavara liikkui vesiteitse, ja reitti vei jokea alas Ouluun. Tervaporvareilla oli riskinsä.
Terva saattoi päätyä meren pohjaan englantilaisen laivanpohjan ja köysien sijaan, joten kai ne sitten ottivat tarpeeksi katetta kattaaksen riskinsä. Umpikieroilta kajjjaanilaisilta tai muilta vaan-saattaapa-ollakkii-kainuulaisilta ei kyllä tavaraa halvalla saanut. Kyllä se väki tiesi tuotteensa arvon.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Valion ainoa osaaminen on viedä voita ja juustoa alikehittyneisiin maihin mm.(Venäjä).

Sveitsiläinen juustoyrittäjä helposti ent. Valion tehtaita käyttäen kykenisi luomaan, jopa juustolta maistuvat, maailmanmarkkinat Suomen maitotuotannolle.

Täten nopeasti voisimme nopeasti luoda jopa 10000 työpaikkaa elintarviketeollisuuteen.

Lisäksi sveitsiläiset osaavat hyödyntää EU-tuet paremmin Suomen hyödyksi, kuin nykyosaajat tekevät.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Maidon lisäksi ongelma koskee silakkaa jota voitaisiin viedä dioksiinipitoisuuksistaan huolimatta Kiinaan jossa sitä voitaisiin myydä puhtaana pohjoisen kalana... Ainakain puhtaampana kuin kuin Jangtse josta ongittua.

Maito tosiaan on ainoastaan alkutuote jota jalostamalla päästäisiin ihan hyvin ongelman yli.

Jukka Mäkinen

Kiina on tuotannoltaan maailman suurin kalastusmaa. Taakse jäävät niin Islanti, Japani ja kaikki muut. Suurin osa kaloista on kymmenissä miljoonissa altaissa kasvatettua karppia. Ei niille dioksiinisilakka kelpaa.
Ronkeleita ovat tuontitavaralle, samoin kuin japanilaiset joille ei aikanaan kelvnnut "puhtaat" suomalaiset kananmunat. Maistuivat liikaa silakalle, jota käytetään Suomessa kananrehuna.

Jukka Mäkinen

Jos luotaisiin Euroopan markkinoille kokonaan uusi juustotyyppi.

Päältäpäin siloinen ja kiiltävä, mutta sisältä lähes pelkkää reikää, maultaan sokerisen imelä mutta joka jättää karvaan jälkimaun.(VMP)
Markkinointiin pojat polviousuissa (lederhosen) ja yhtenevissä kengissä Euroopan kiertueelle. Kilpapyörien päällä.

Nimeksi juustolle voisi antaa vaikka Stubbental.

Kaikki jotka eivät sitä syö, ovat pölköpopulisteja.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

"Myyntimiehet voivat aloittaa ennakkomyyntinsä läpi maailman"

Hah, mistä aiot löytää nuo myyntimiehet ?

Suomessa ei niitä ole ainakaan koulutettu sitten tervatalouden.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ei sitä minnekkään tarvitse markkinoida. Ne tulevat hakemaan sitä rajan tältä puolelta, kun Putinin kaupoissa on hyllyt tyhjinä. Kahdessa päivässä kaikki varastot syöty.

Tuoretta kuvaa kauppojen hyllyiltä.

http://zyalt.livejournal.com/1135479.html

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Mitähän kommenttiosiossa keskustellaan? Aika mykistävä kommentimäärä, kun päivitys blogiin tehty 13:59 ja tullut jo yli 800 kommenttia!

Eilen myös itse näin jonkun päivityksen, jossa venäläinen nainen oli kuvannut tyhjiä hyllyjä ja sanoi, että länsimaiset juustot loppuneet ja jotain p****a työnnetään hyllyjen täytteeksi.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #17

Luin äsken läpi ja sävy ei ole mukava, Putinin kannalta...Hyllyt on taas tyhjät kuin NL:ssa, mutta "saimme sentään Krimin"..

Jotkut kirjoittivat, että Pietarissa kaikki on vielä "normaalia" eivätkä hinnat ole vielä nousseet, mutta moni on huolestunut.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #18

Ikävää tavallisten venäläisten kannalta mutta kommentit antavat toivoa siitä että Putin on laskenut väärin venäläisten uhrautuvuuden.

Toimituksen poiminnat