EU ja USA eivät ole asettaneet elintarvikeviennin pakotteita Venäjälle

… vaan Venäjä on asettanut nämä vastapakotteet.

Jos Venäjä haluaa purkaa elintarvikkeiden pakotteet Suomen osalta, siihen on sillä täysi valta eikä EU:llakaan ole siihen mitään sanomista.

Mielenkiintoista olisi, jos Suomi neuvottelisi Hanhikiven voimalan rakentamisen ehdoksi elintarvikepakotteden purkamisen. Suomella on siihen täysi oikeus ja valta ilman EU:ta.

Eri asia on se, mitä Venäjä taas vaatisi lisäasioina omien pakotteiden purkamiseksi.

Nyt vaaditaan poliittista luovuutta aukaista Suomen osalta tuo solmu.

Venäjän asettamat pakotteet:

Venäjän vastatoimi eli maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden alkuperäiset tuontikiellot on julkaistu osoitteessa: government.ru/media/files/41d4f8cdfeeb731522d2.pdf, josta löytyvät alkuperäisen kiellon kattamien tuotteiden tullinimikkeet.

Venäjän hallitus julkaisi 20.8.2014 muutoksia tähän nk. elintarvikkeiden tuontikieltolistaan. Tuontikielto ei koske enää lohenpoikasia, laktoositonta maitoa ja laktoosittomia maitotuotteita, siemenperunaa, sokerimaissia, hernettä, bioaktiivisia lisäaineita ja vitamiineja. Muutokset on julkaistu osoitteessa: government.ru/media/files/41d4fd237c91ea4213b0.pdf. Käännös suomeksi tästä linkistä.

Alkuperäinen kielto kattaa mm. seuraavat tuotteet:

  • tuore, jäähdytetty tai pakastettu naudanliha; samoin sianliha;  siipikarjan liha ja siitä saatavat elintarvikkeet, suolattu, savustettu, tai kuivattu liha;
  • kala ja nilviäiset; maito ja maitotuotteet, vihannekset ym;
  • hedelmät ja pähkinät; makkarat ja vastaavat tuotteet lihasta ym;
  • kasviöljyistä valmistetut tuotteet ml. juustot ja rahka;
  • elintarvikkeet, joissa on maitoa ja jotka on valmistettu kasviöljyistä. Kielto ei kata lastenruokia.

Tuontikielto oli alun perin voimassa päätöksen julkaisusta lähtien vuoden ajan ja se määrättiin koskemaan USA:sta, EU:sta, Kanadasta, Australiasta ja Norjasta tuotavia tuotteita.

Tuontikielto ei koske matkustajatuontia omaan käyttöön.

usjussi
Sitoutumaton Tampere

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova welho uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu