Kumipyörä vai rautapyörä-Tampere

Hieman taustaa: Tampereen poliittinen kenttä jakautui ns. Rantatunnelin rakentamisen suhteen pari vuotta sitten täysin eri leireihin. Valtuuston äänestyksessä SDP:n 4 viisasta naista ratkaisi äänestyksen tunnelin eduksi. Nyt se sitten on valmis puoli vuotta etuajassa ja kustannukset kiitettävästi pysyneet kasassa. Valtio tuki hanketta 30%:lla.

 

Uusi poliittinen näytelmä on taas tapetilla 24.10 kaupunginvaltuuston kokouksessa, jossa päätetään lopullisesti ratikkahankkeesta. Noin 2 vuotta sitten valtuusto päätti ylivoimaisella enemmistöllä viedä hanketta eteenpäin annetuissa kustannusraameissa 250 milj. € ja sis. valtion 71 milj. € + hieman suunnittelukuluja etukäteen. Nyt jostakin on löytynyt n. 30 milj€ lisäkuluja, jotka ovat mietityttäneet päätösasetelmaa.

 

Sirkus on kuumentunut ”oppositioryhmän” ( PS, KOM, Keskusta, Tapu ) lähetettyä kirjelmän ministeriöön, jotta LEX- Lindström voidaan rahoittaa Tampereen ratikkabudjetista. Pormestari reagoi väittömästi ja antoi ministeriöön vastineensa. Lisäakrtobatiaa tuli Tampereen liiketoimintajaoston tirehtöörin Kale Kummolan vedosta pari päivää sitten muuttaa viime tipassa ratikkareittiä kannattamansa kiekkoareenan vierestä ja panna kustannusarvion puolueettoman instanssin syyniin. Virkamiesjohto torppasi Kalen sanomalla, että olet vuosia myöhässä.

 

… ja keskustelu palstoilla jatkuu kuumana puolesta ja vastaan.

 

Tosiasia on se, että Tampereen pääväylä Kalevasta rautatieaseman kautta Hämeenkatua pitkin on tutkittu parhaaksi vaihtoehdoksi. Lisäksi Hämeenkatu ja Hämeensilta ovat nupulakivineen niin kurjassa kunnossa, että bussissa istuessa tarvitaan munuaisvyöt hengissä selvitäkseen. Ratikka ratkaisee tuonkin asian.

Olipa diesel- tai sähkökumipyörät, bussit aiheuttavat valtavan katupölyn ja melun, mitä ratikka ei tee. Kummolan vaihtoehtoa voidaan sitten miettiä vaiheessa 2, kun kehitetään reittejä tulevaisuudessa (Lauri Helken ryhmä 24.9.2016 / AL ).

 

Kehittyvä Tampere tarvitsee vetovoimatekijänään massakulkuvälineen- ratikan.

usjussi
Sitoutumaton Tampere

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova welho uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu