usjussi

Aamulehden pääkirjoitus: "Tärkeä startup-rahoitus"

Uusia yrityksiä lisää ja nopeasti

Aamulehden pääkirjoitus: "Tärkeä startup-rahoitus"

http://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/paakirjoitus-tarkea-startup-raho...

Kommentti kirjoitukseen:

Tampereella on uusia yrityksiä varten tehty konsepti- Newfactory ( www.newfactory.fi). Sen tarkoitus on auttaa uusia yrityksiä alkuun palveluillaan asiantuntijavoimin jopa ilmaiseksi. Asiantuntijuutta sieltä ei puutu. Mutta, mikä puuttu niinkuin monissa muissakin suomalaisia yrityksiä eteenpäin auttavissa organisaatioissa kuten ELYT, Ensimetrit jne. ?

Puuttuu tärkein: kun aloittava yritys tuo keksintöaihionsa kuultavaksi, hän saa kopallisen hyviä neuvoja mennä eteenpäin joskus newfactoryn avulla tai sitten ihan vain itse taistellakseen rahoituksineen ja tekijöineen ideansa eteenpäin. Se on ”hukkaputki”.

Ratkaisu: se on ns. prosessikaaviomainen toiminta, joka on menetelmä, jolla arvioidaan ideaa eteenpäin tavalla kyllä-ei menetelmällä. Mutta asia menee suunnitellusti eteenpäin ja vastauksena eri vaiheissa on K=kyllä tai E= ei.

K tarkoittaa sitä, että loppuun vietynä prosessiin liittyy useita eri asiantuntijoita ja myös viimepäässä rahoitusvaihtoehdot. E tarkoittaa sitä, että idea saa vastauksen ”Ei” olla viemättä ideaa eteenpäin, joka sekin on äärimmäisen hyvä vaihtoehto alkavalle yrittäjälle, ettei hänen tarvitse juuri enempää kuormittaa päätään asiaan, Ehkä joskus tämän jälkeen.

Eli kaikki tämä tarkoittaa sitä, että hulluimmatkin ideat otetaan heti vakavaan prosessikaavioon ja käsitellään nopeasti, ettei alkuvaiheen takkuaminen ja käsittelyn seisominen ja ontumien aiheuta luovalle alkavalle yrittäjälle ennenaikaisa harmaita hiuksia.

Monet luovat yrittäjänalut eivät suinkaan ole ihmisiä, jotka perustavat yhden käsitellyn ideansa varaan osakeyhtiötä, joka on riskeistä pahin. Yritysidea saattaa pyöriä jossakin hautomossa ja kuolee siihen hautomiseen ja asiakkuuksien puuttuessa kuolemanlaaksoon= kulut ylittävät tulot eikä ole kärsivällistä rahoittajaa.

Tämä esitykseni perustuu aihioihin, jotka liittyvät erityisesti teknologisiin sovelluksiin, mitä Suomessa tarvittaisiin lisää rahoituksineen.

Yhteenvetona: tarvitaan prosessimainen toiminta, joka ottaa järjestemällisesti käsittelyyn ideoita ja vie ne eteenpäin aina loppuun saakka tai pudottaa sen kehittämisen pois prosessista hyvissa ajoin. Ja se pitää olla hyvin organisoitua nopeaa ja systemaattista toimintaa. Nykymallailla emme onnistu nopeassa kehityksessä.

Alla myös esimerkki prosessikaaviosta aivan muuhun tarkoitukseen.

Kuvahaun tulos haulle prosessikaavio

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat