usjussi

Onko Suomi pudonnut totaalisesti innovaatioiden kehittämisestä, siis junasta ?

Mitäs mieltä olette ?

1. Aamulehti tänään: Hyperloop, jonka keksin jo 30 v. sitten välille Tampere-Helsinki. Idea on juuri tuo paineistusten ero lähtöpään paineesta tulopään alipaineeseen. Ei kiskoja, vaan suprajohtava alusta. Samaan aiheeseen liittyi myös alipaineputkiposti Euroopan ja USA:n mantereen välillä ???

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/supernopea-kapseli-vie-ihmisia-tyhjiopu...

Sama idea tuli muutama vuosi sen jälkeen USA:sta ???

2. Pysähtymätön juna välillä Helsinki- Rovaniemi: toimii niin, että runkojuna kulkee kiinteää vauhtia koko matkan. Runkoon liitetään väliasemilta rinnalle tai perään kiihdyttävät lisämatkustajia tuovat ja poistuvat matkustajat. Tämä 80-luvulla, jonka esitin VR:n johdolle ????

3. Työsuhdetoimistot juniin, jossa työntekijät voivat tehdä suljetuissa pikkutoimistoissaan töitä ja työnantaja hyväksyy matkan työajaksi ???

4. Maanalainen luotisuora tunneli välille Turku (Naantali )- Pietari, jossa kulkevat vihivaunut kuljettaen rekkojen kontteja. Poimivat ylös ja siirtävät uutta kuljetettavaa robottimaisesti väliasemilla. Tieteelliset tarkoitukset mukana ja väestönsuojalliset ominaisuudet. Raskaat rekat pois maanteiltä. Ministeri Ole Norbacka oli ensimmäinen, jolle esitin tämän ja viimeisin Merja Kyllönen- vastasi, että Kyllä kannattaa kehittää !

5. Työministeri Ilkka Kanervalle kauan sitten esitin ns. työarmeijan perustamista, jossa kaikki halukkaat saavat ”valtion leivän ja päivärahat” ja mahdollisesti majoituksenkin ja kaikki epäsiistitkin paikat pannaan kuntoon Suomessa- varmaan nauroi, mutta vastasi idean olevan epärealistinen. Ei muuten ymmärtänyt koko ideaa.

6. Tietotekniikan hyödyntäminen terveystekniikassa on menneillään. Kuurojen ja sokeiden älyvaate auttaa heitä liikkumaan. Kirjoituksen ja puheen he ymmärtävät ja osaavat kulkea ilman opasta.

Jne. jne. jne. ???

Olen sitä mieltä, että olemme junan viimeisessä vaunussa laajasti eri toimialueita ajatellen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat