usjussi

Hukka perii vanhusten lisäksi nuorisomme !

Mitäs tähän sanotte:

  1. Kaikki mittarit osoittavat vuodesta toiseen, että nuortemme fyysinen kunto on pudonnut romahdusmaisesti. Asiaa on mitattu vuosikymmenet intissä , mutta myös tyttöjen osalta pitkään valtakunnallisesti
  2. Nuoremme eivät osaa laskea päässään eikä enää kirjoittaa käsin
  3. Painoindeksi on räjähtänyt ja läskejä näkyy kaikkialla erityisesti kaupungeissa
  4. Huumeongelma on todellinen valtakunnallisesti

Entä nämä vanhuksemme silloin nuorena eli suuren ikäpolven vanhemmat ja he jo osittain  itsekin

  1. Sotaan lähtevien miesten fyysinen kunto oli käsittämättömän kova 1939 -> ja naiset tarttuivat vaikka härkää sarvista. Hiihdettiin kouluun, juostiin, voimisteltiin ja välitunneilla tapeltiin.
  2. Päässälaskun hallitsivat kaikki ja kaunokirjoitus oli kaikkien käsissä
  3. Läskit olivat harvinaisuus ja todettiin yleensä vain sairauden aiheuttamaksi
  4. Viinaa läträttiin, mutta vähän ja viikonloppuisin. Huumeita käytettiin vain sodassa

Taitaa käydä niin, että nuo nuoret ongelmineen ovat hoitokodeissa ennen aikaakaan ennen hyväkuntoisia suuresta ikäpolvesta.

Kuinkas tässä näin kävi, että todellinen ongelma on vasta räjähtämässä käsiin. Tämä vanhusten nykyongelma saadaan sentään hallintaan- onneksi ”räjähti” käsiin nyt, kun vielä voidaan vaikuttaa.

… mutta nuoret !

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Asiaa kirjoitat. Pieni kommentti: Ennen sotia varusumiehistä jopa puolet saattoi olla ruununraakkeja, alipainoisia, sairaita. Siksi aloitettiin kouluruokinta jotta saadaan parempia sotilaita ja äitejä.

Koska nyt ei ole välitöntä sodan uhkaa, ei luettemiasi ongelmia yritetäkään ratkaista. Jos/kun nykyisistä nuorista puolet on ruununraakkeja, huumeidenkäyttäjiä niin heitä varten tehdään vankiloita kuten Yhdysvalloissa.

Lehmiä hoidetaan ja ruokitaan hyvin niin kauan kuin ne lypsävät. Sitten ne saavat kunniallisen lopun, tapetaan ja syödään.
Meille vanhuksille ei suoda kunniallista loppua, ei suoda eutanasiaa mutta kuitenkin tepetaan nälkään ja janoon.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla - vanhat ja nuoret:

Samalla kun lakiin tulee velvoittavana kirjaus hoitajamitoituksesta sankitioineen, niin siihen tulee laittaa myös määräys siitä, että koulutetut hoitajat eivät tee siivoojille, tiskaajille tai laitosmiehille/ talonmiehille kuuluvia töitä.

Lakiin laitetusta velvoittavasta hoitajamitoituksesta ei ole mitään hyötyä, jos edelleen sallitaan hoitajien käyttö muuhun kuin heidän koulutustaan vastaavaan työhön. Jos hoitajilta siis j ä ä a i k a a y l i - niin tottakai he silloin voivat tehdä muitakin töitä kuten esim. siivousta. Mutta vain siinä tapauksessa.

Näin hoitotyön arvostus nousisi - myös hoitajan palkan tulisi vastaavasti nousta - ja tulevaisuudessakin nuoret haluaisivat hakeutua hoitoalalle.

Tätä ei saisi sanoa ääneen - mutta sanonpa kuitenkin - otetaan niitä työperäisesti Suomeen tulevia maahanmuuttajia näihin hoitotyön avustaviin tehtäviin ts. siivoojiksi ja talkkareiksi.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

"Tätä ei saisi sanoa ääneen - mutta sanonpa kuitenkin - otetaan niitä työperäisesti Suomeen tulevia maahanmuuttajia näihin hoitotyön avustaviin tehtäviin ts. siivoojiksi ja talkkareiksi."

… Tämän sanoin omalla fb-sivullani ääneen kuin molempien nuorehkojen talkkariemme selät( huoltofirma) olivat lumitöistä kipeinä ja hommat jäivät tekemättä. Nämä talkkarit ovat kuin Esperissä tekemässä sähkötöitä, viemäritöitä ja lapion varressa. Luulisi noihin lumihommiin riittävän riuskia nuoria maahanmuuttajakin.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Ehdotan että moottoriajoneuvot leimattaisiin lasten, vanhusten ja vammaisten apuvälineiksi, joita ilman tervejalkaisten aikuisten ihmisten kuuluisi voida elää.

Toimituksen poiminnat