usjussi

Pride-marssi toisin arvoin

Nyt marssitaan ns. tasa-arvon puolesta niin pääministeri kuin piispakin. Minkä tasa-arvon ? En ymmärrä, jos on kysymys vain sukupuolisen asian puolesta marssiminen, jotka edustavat kansaa vain prosentin osuudella.

Mitä, jos marrsittaisiin sen puolesta, jotka ovat kohdanneet taloudellaista vääryytä perillisineen 90- luvun laman seurauksena, jossa pankit menivät konkurssiin mutta, jotka valtio nosti  jaloilleen tavalla tai toisella, mutta muita ei ? Yrittäjät ja yksityiset asuntoloukkuineen ml. kaikki muut uhrit ja ilman omaa syytään. Heitä oli puoli miljoonaa ja, joista osa teki päätöksen aisaan oman käden kautta. 

Entä monet muut, jotka ansaitsivat suuressa määrin marrssin- vanhat, vammaiset- syrjäytyneet ilman omaa syytään.

Nyt arvot yhteiskunnassa heittävät häränpersettä, jos nykyinen, vain sukupuolisen vähemmistön asiat,  ovat jopa valtion pääministerin ja piispankin  arvojen tärkeylislistalla n:o 1.

"Pride" on ylpeys englanniksi, vai olisiko parempi nimitys "shame" ? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Liian vaikea asia ja koskettaa liian suurta joukkoa, ei sillä ole mainosarvoa.

Siks toisekseen se oli Mauno Koiviston aikaansaama rahojen ryöstö yrittäjiltä pankeille. Vallankaan tässä nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä ei mielenosoituksella ole menestymisen mahdollisuuksia.

Täytisi rajata joukkoa jotenkin mutta kohtahan me tuon kokeneet emme enää ole marssikunnossakaan niin että olisiko annettava olla.

"Nyt arvot yhteiskunnassa heittävät häränpersettä, jos nykyinen, vain sukupuolisen vähemmistönn asiat, ovat jopa valtion pääministerin ja piispankin arvojen tärkeylislistalla n:o 1." Tuo on totisinta totta.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Jos tietyt tahot ja media eivät rummuttaisi tätä, niin olisi varmaan vain samanlainen tapahtuma uutisarvoltaan kuin isohko liikenneruuhka Mannerheimintiellä. Ideana onkin varmaan saada tolkun kansalaisten päät ”sekaisin” ja musta muuttumaan valkeaksi (kuvannollisesti). Asiassa onnistuttaisiin (sukupuolivähemmistöt ymv.) mielestäni paremmin vähemmällä liputtamisella, joka vaan ärsyttää suurta joukkoa kansalaisia.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Pride-marssia voidaan verrata Pohjois-Irlannin oranialaisten marssiin.
Pohjois-Irlannissa protestantit ovat vuosisatoja marssineet ja riekkuneet katolisten asuinalueiden läpi pelkästään motiivilla kettuilla katolisille vanhoista tappeluksista.
Pride-marssissa on samat eväät. Kuukausia asialle omistautuneet jännittävät posket punaisina sitä, ketkä osallistuvat ja kuinka paljon. Ehdottomasti on myös meuhkattava, kuka ja ketkä jäävät pois liputuksista ja marsseilta. Riekkumisen kohde ja sateenkaariväen yleinen sylkykuppi on Päivi Räsänen ja hänen kaltaisensa.
On unohtunut semmoinen asia, että on myös sellaisia kansalaisia, jotka pysyvät mielellään kaukana moisista marsseista ja heillä on täysi oikeus olla sitä mieltä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

En ole koskaan kuullut, että joku olisi pakotettu osallistumaan pride-kulkueeseen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Päivi Räsäsen ansiosta kirkkokin on mukana Pride tapahtumassa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Miksi valittaa muiden aktiivisuudesta? Järjestä itse sinulle tärkeän teeman marssit. Miksi ihmeessä muiden pitäisi se sinulle tehdä?

https://mobile.twitter.com/rickygervais/status/619...

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Taannoin joku porukka järjesti heteromielenosoituksen. Sateenkaariväki ryntäsi häiriköimään sitä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Naureskelemaan ja laulamaan vastamielenosoittajien porukka meni, ei kaasuhyökkäystä tekemään. Heteromarssijat tekivät natsitervehdyksiä. Nämä kyseenalaiset sankarit eivät malttaneet juhlia heteroutta, vaan pääidea taisi olla vähemmistöjen vastustaminen.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#7. Heteropridessahan taisi kuvista päätellen olla kokonaiset kolmekymmentä osallistujaa. :D

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #20

#20]. Saattoi olla kolmekymmentä tai jotain muuta. Oleellista asiassa on kuitenkin se, ettei kolmekymmentä suomalaista SAA olla sateenkaariväen kanssa eri mieltä. Kaikkien pitää ihan sairaana rakastaa kaikkea ihcua erilaisuutta.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #20
Anja Musakka

Nyt äärivastustajat ( synti, häpeä) ja "vihervassarikommunistisuvakit" taistelevat keskenään. Ihmettelen, että tarviiko kaiken maailman räsästen hyökätä heti lyömään ihmisten kirjoittamalla Raamattu-nimisellä teoksella omaa asiaansa ajavia ihmisiä päähän? Toinen porukka, nämä ei-uskovaiset (monesti tulkittu sisäisesti itse homo-pelkoisiksi), joiden omien pelkojensa vuoksi on ehdoton pakko jyrkästi vastustaa tällaista marssi-ilmiötä.
Kolmas porukka eli näkyvät puolustajat ovat niitä rohkeita, jotka kannattavat vähemmistöjen oman asiansa ajamista ymmärtäen ihmisen monimuotoisuuden, hekin ovat "Luojan luomia". Tapio Luoma, piispa esitti hienoja ajatuksia ihmisyyden ymmärtämisestä, kiitos hänelle.Ja sitten olemme me puolueettomat ymmärtäen tuotakin "taistelua" ja antaen ihmisten ajaa rauhassa asiaansa. Hyvää Pride-marssia

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Voisitko hiukan rauhassa suomentaa ja kiteyttää - en ymmärrä kaikkien syyllistämistä ja pointtiasi ?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Kysyn, ajaako tämä "pride" jotakin laajempaa tasa-arvoa ? Ei aja, vain yhden pienen vähemmistön. On turha viitata muuhun kuin itse asiaan sukupuolisuuteen. Uutisoinnin määrä antaa kuvan, että me olisimme valtaosin muita kuin ihan normaaleja tavallisia tallaajia.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Miksi vetää jotain ihme johtopäätöksiä ”uutisoinnin määrästä”?

Eihän se edes pidä paikkaansa, että muusta ei uutisoida ja Pride olisi ohittanut muut aiheet ja olisi nyt valtakunnan ykkösjuttu. Mahdatko lainkaan olla sellainen media-asiantuntija, kuin esittelet olevasi? Vaikea uskoa sitä, vaikutat olevan niin pihalla.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Millä silmälaseilla seuraat näiden päivien mediaa.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Miten ei-oikeat asiat ovat yht´äkkiä nousseet valtakunnan tärkeimmiksi teemoiksi kuten tämä "pride" ?

Ilmasto on sekaisin ja Suomi sen ratkaisee, saunapuita ei saa polttaa, polttoainetta käyttävät autot lopetettava ja sähköauto kaikille käyttöön, vaikka sähköä ei riitä ja töpseleitä ei ole, Suomessa on töitä miljoonalle, vaan ei ole tekijöitä paitsi virolaiset ja muut tuontiahkerat jne.....

... tasa-arvoako ja kenelle ? Panevatko "prideläiset" nämäkin kuntoon - Rinne ?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eli siis jos päättää ajaa yhden vähemmistön asiaa, pitää samalla ottaa niskoilleen kaikki maailman ongelmat?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Turha täällä on ihmetellä alhaista syntyvyyttä, kun ihan pääministerin toimesta marssitaan tällaisen asian puolesta!

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Pannaan vähän huumoria, mutta kyllä pitäisi oikeasti panna !

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Pride ei kyllä muuta yhtään heteroa homoksi, eikä seksuaalivähemmistöjen oikeuksien vastustaminen muuta yhtään homoa heteroksi.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Onkohan pääministeri protestoimassa omaa hallitustaan vastaan? Onneksi monet sukupuolivähemmistöjen vaatimat oikeudet ovat laissa kiellettyjä ja onneksi homous johtaa evoluutiossa umpiperään. Pridesta tulee väkisinkin mieleen tämän aamuinen dokumentti Rooman valtakunnan eliitin irstailuista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#19

Kerrotko, miten homous vaikuttaa evoluutioon, kun en osaa millään yhdistää niitä?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #21

Evoluutioteorian mukaan homostelusta ei ole mitään haittaa ihmislajille tai vaihtoehtoisesti siitä on hyötyä.

Kuitenkin kun tuota havaitaan vaikka linnuilla niin on kuitenkin kehittynyt kauan aikaa sitten eikä ole mitenkään hävinnyt vaikka Toban tulivuori melkein tuhosi kaikki ihmiset.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #21

Minä kerron sen, minkä itsekin tiedät: ihminen yksineuvoisena ei ole ihminen- se on ihmisen loppu !

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen Vastaus kommenttiin #25

#25 "Minä kerron sen, minkä itsekin tiedät: ihminen yksineuvoisena ei ole ihminen- se on ihmisen loppu !"

Wink: Ihminen ON yksineuvoinen.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #30

Ihminen tarvitsee heteen ja emin, mutta ne ovat eri "puissa".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Kannattaisiko Karjalaisen mennä Pride-kulkueeseen, enpä usko että siellä on paljonkaan kaksineuvoisia ihmisiä (allepuoli promillea väestöstä)? Ehkäpä minunkin ennakkoluuloni teitä kaksineuvoisia kohtaan vähenisivät, jos olisitte enemmän julkisuudessa. Rohkeasti vaatimaan kaksineuvoisille tasa-arvoa, Karjalainen!

Kun nyt tulit ulos kaapista, kysyn, tuletteko te kaksineuvoiset masturboimalla raskaaksi? Voisihan se olla mahdollista, ja anteeksi nyt uteliaisuuteni.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #21

Mitenkä homoparit saavat aikaan perillisiä? Jos ihminen jonkin mutaation tai muun kehityshäiriön seurauksena päätyy homoksi, niin on aika epätodennäköistä, että hän lähtisi harjoittamaan sukupuoliyhdyntää toista sukupuolta olevan kanssa. Näin homojen osuus ihmisistä säilyy evoluutiossa onneksi pienenä.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva Vastaus kommenttiin #36

Miten joku voi olla noin ”pihalla” vuonna 2019?

Google!

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #36

"Mitenkä homoparit saavat aikaan perillisiä?"

Kummallinen kysymys. Tietenkin samoin kuin kaikki muutkin. Useimmat luonnonmenetelmällä ja jotkut keinohedelmöityksellä. Jälkeläisistä tosin vain harva on homo, joten homous ei lisäänny homojen lisääntymisen seurauksena.

Homoista siis valtaosa on heterojen tuotosta. Tämä kertoo siitä, että jälkeläisistä osan homous edistää lisääntymistä lasten hoitovaiheessa. Heteroilla on siis syytä kiitollisuuteen homoja kohtaan näiden avusta aikojen kuluessa jälkeläisten kasvatuksessa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eihän tuon priden olemassaolo estä yhteiskunnassa käsiteltävän myös muita asioita. Kaikkien nyt kuitenkaan ei ole moniarvoisessa yhteiskunnassa pakko kiinnostua samoista asioista. Tilaisuus on vapaaehtoinen.

Elämä jatkuu priden jälkeenkin. Saunapuita saa edelleen polttaa, polttomoottoriautoja ei kielletä eikä kaikille o!e tulossa sähköautoa jne.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Kun pitkäaikaisena lehdistöihmisenä ( aikakauslehdet-sanomalehdet) arvioin uutisoinnin pointteja, ollaan harhailemassa metsässä ilman karttaa ja kompassia. Lööpitkin ovat köyhiä, kun on vain "yksi" asia valtakunnan "ykkösenä".

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Itse en ole lukenut ainuttakaan juttua pridestä. Muutaman otsikon olen nähnyt. Aihe ei sanottavammin kiinnosta, vaikka suhtaudunkin siihen myönteisesti. Minusta siinä ollaan hyvällä tasa-arvoa edistävällä asialla.

Harri Rautiainen

Hyvä blogin avaus, Heikki Juhani.

On mullakin oma #pride-menneisyyteni:

https://www.facebook.com/harri.rautiainen/posts/10...

(Tulikohan nyt avattua kaapin ovi?)

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

H.R:"https://www.facebook.com/harri.rautiainen/posts/10..."
H.R:"Tulikohan nyt avattua kaapin ovi?"

"Sisältö ei ikävä kyllä ole käytettävissä.
Seuraamasi linkki on voinut vanheta tai se saattaa näkyä vain yleisölle, johon et kuulu."

Lukossa siis pysyy edelleen.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Minä kyllä ymmärsin ja koppasin Harrin kommentin, joka ei liittynyt hänen sukupuoleensa.

Käyttäjän MikkoMarttila kuva
Mikko Marttila

Sukupuolittunut vallanjako on yhteiskunnan valtaperintö, ja siksi oleellinen osa tasa-arvoa on saada ihmiset todellakin yhdenvertaisiksi vapaa-ehtoiseen sukupuolielämään katsomatta.

Tästä syystä pride-toiminta on tärkeää, koska väitän sen olevan oleellinen askel kohti johtolahkoutumisen murtamista ja yhdenvertaisuutta.

Miksi muutoin homot olisivat Venäjällä vainon kohteena, jos heidän toiminta ei selkeästi uhkaa Putinin yksinvaltiutta?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Homot, lesbot, transseksuaaliset ja heterot ovat kaikki ihmisiä niin kuin kaikki ovat. Tunnen heitä useita kaikilta seksuaalisuuden alueilta. Pärjäämme keskenämme hyvin. Se on ero, että he haluavat esim. ryhminä valloittaa erilaisia kaikkien yhteisiltä areenoilta paikat ja vaikutusvallan vain itselleen. Se on saanut veret kiehumaan esim. yhteisössä, missä meitä on perheinemme noin 200 h..

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

"Se on ero, että he haluavat esim. ryhminä valloittaa erilaisia kaikkien yhteisiltä areenoilta paikat ja vaikutusvallan vain itselleen."

Esittäisitkö jonkin näiden järjestöjen lausuman, joka tavoittelee tällaista?

Olen ollut mukana eri sateenkaarijärjestöjen toiminnassa korkeallakin portaalla ja koskaan ei ole ollut mitään puhetta kaiken vaikutusvallan kahmimisesta. Asioihin on toki pyritty vaikuttamaan selkeiden epäkohtien korjaamiseksi, joista tällä hetkellä on esillä translain lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poisto. Se ei nähdäkseni tuota transsukupuolisille epäoikeudenmukaista valtaa muiden ylitse, ainoastaan saman oikeuden lisääntyä kuin muillakin jo on.

Toivoisin kovasti, ettei esitettäisi tällaisia tuulesta temmattuja väitteitä, jotka voivat vahingoittaa vaikeassa asemassa olevia.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #38

En puhu mistään valtakunnallisesta organisaatiosta, vaan hyvin paikallisesta harrastustoiminnasta, jossa nämä ovat kahmineet röyhkeästi päätösvaltaa itselleen. Jäsenhankinta, tiedotus jne... En erittele tarkemmin. Ns. "tavallinen jäsenistö" yhteisöstä välttää osallistumista kokouksiin, koska riidan siemen on aina läsnä.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #41

Sitten kannattaa puhua kyseisen yhteisön ongelmista, eikä antaa ymmärtää, että kysymys on kaikkien sateenkaari-ihmisten ominaisuudesta.

Juuri tällainen yksilöiden tekojen yleistäminen koko ryhmän ominaisuudeksi on kriminalisoitu laissa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Ja syystä, näköjään.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #42

Puhuin selväkielisesti kohdennetusta erääseen n.200 h:n ryhmään liittyvästä asiasta-en yleistänyt.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #43

"Se on ero, että he haluavat esim. ryhminä valloittaa erilaisia kaikkien yhteisiltä areenoilta paikat ja vaikutusvallan vain itselleen."

Yleistät kuitenkin liittämällä nämä ihmiset sateenkaari-ihmisiin. Annat ymmärtää, että tällainen on näiden ihmisten ominaisuus, näin he toimivat muuallakin. Tällaista et voi väittää, jos kokemuksesi perustuu vain yhteen ihmisryhmään. Ihmisillä yleensä, riippumatta ovatko he sateenkaari-ihmisiä vai ei, on taipumusta ottaa valtaa, mikäli sitä on vapaana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset