usjussi

Sipilän pitäisi palata politiikkaan ja Kepun johtoon tai ohraleipä perii

Miksi, siksi, että hajuttomat ja mauttomat Kaikkonen ja Kulmuni eivät ratkaise kepun kohtaloa.

Näin, kun etäänpää katsoo, Sipilä on sanojensa takana seisova mies. Tekee mitä lupaa, vaikka aidat kaatuisivat. Kepu joutui hallituksessa kokoomuksen panttivangiksi yksityistämisessä ja sai syyt niskoilleen. Olikohan taksiuudistuskaan yksi kepun tai Bernerin heiniä ? Miettikää ?

Kokoomus käänsi takkinsa hallituksen erotessa välittömästi Helsingin eduksi, miksi ?

Nyt kikyjä ym. talousviisaat kaipaavat- miksi ? Jokaisen, joka on työelämässä, pitää osallisua talkoisiin. Siitä ei ketään nälkä yllätä.

Hallitus on ainoa ja viisas paikka olla vaikuttamassa tulevaisuuteen ilman ilmi tulleita kateettomuuksia mm. taivaita syleilevä Suomikin, ilmasto edellä. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Kaikkonen ja Kulmuni vievät perikatoon. Sipilä ehti jo osoittaa kykenemättömyytensä yhteiskunnallisena toimijana, joka ei ymmärrä edes kuinka lakeja tulisi valmistella.
Tarvitaan joku muu, tiedät varmaan mitä tarkoitan.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Yhteiskunnan yhtenä ylläpitäjänä on myös se, mistä meidän kaikkien saamamme leipä syntyy- yritykset.
Eikä valtiokaan voi jakaa leipää, ilman yritysten tuottamaa tulosta ja veroa valtiolle. Eikä ilman työntekijöiden panosta.
Yhteiskunta ei ole sitä, että vain jaetaan ilman sitä, mistä rahat saadaan-velallako ?
Sipilän oppi oli hyvä herätys rahanjakajille ilman vastuuta.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Näitä säästäjiä Suomi on ollut pullollaan aina Viinasesta lähtien. Tässä ei mitään uutta ollut. Politiikan suunnasta on luonnollisesti aina eri näkemyksiä. Menee vähän ohi aiheen mutta tiedätkö miten köyhä Suomi selvisi taloudellisesti sodasta? No velkaa ottamalla. Ehkä olet kuullut että ne sitten maksettiin tuotoilla sodan jälkeen takaisin.

Sen sijaan Suomessa ei ole koskaan tavattu pääministeriä, joka ei tajua kuinka lakeja pitäisi valmistella. Tai pääministeriä, joka heikentää kansan koulutusta ja osaamista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Kepu joutui hallituksessa kokoomuksen panttivangiksi ylksityistamisessä ja sai syyt niskoilleen."

Ei kai voine sanoa joutuneen? Kaiketi Keskusta oli valinnut puolueella johtajan, joka tekee hallituksessakin keskustalaista politiikkaa? Se, että sivusta näytti pääministerinä toimineen Sipilän olevan enemmän ajamassa kokoomuslaista politiikkaa, oli luonnollisesti Sipilän valinta. Nyt Keskusta saa tuntea tämän hallitustaipaleen "nahoissaan".

Se mihin Sipilän hallituksen toiminta johti yksin Keskustan kannatuksen laskuun, eikä kokoomuksen, johtui käsitykseni mukaan juuri siitä kokoomuslaisesta politiikan tekemisestä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Voi olla, koska Kokoomus ei itse osannut edes ajaa omaa linjaansa, vaan Vapaavuoren ollessa edelleen oikea kokkareiden johtaja ja, Orpo vain pikku pirulaisena taustalla.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

En tätä Heikki Karjalaisen Blogia lukenut kun kirjoiti kommentin Pekka Lukkalan blogiin Keskustan kannatus alhosta.
Liike-elämässä johtajat valitaan kullekkin aikakaudelle sopivaksi. Juha Sipilä mies paikallaan teki hallituksessa kovia päätöksiä Suomen etenen nostaen talouden nousun tille.
Nyt kun on hetki helpompaa niin nyt valikoituu tähän aikaan sopiva johto. Todellinen valinta varmistetaan sitten ensi kesänä oikeassa Keskustapuolueen varsinaisessa puoluekokouksessa kun tähtiehdokaskin on palannut vauvavapaaltaan ja lupautuu ehdolle.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Sopiihan sitä huudella Sipilää takaisin. Sillä se korjaantuu. Sipilä ajoi toimillaan kepun täysin metsään. Kokoomuksesta oikealta ohi. Jos Sipilä oli vielä niin löperö, että kokoomus sai mielin määrin kusettaa, niin silloinhan myös keskusta on saanut ansionsa mukaan. Olivat liikuttavan yhtä mieltä puheenjohtajansa kanssa. Ei pidä pitää äänestäjiä tyhminä. Kyllä se näkyi selvästi, miten asioita hoidettiin.

Se talouden nousu ei mainittavasti johtunut niistä kovista päätöksistä, vaan ensisijaisesti ulkomaisesta korkeasuhdanteesta, joka vihdoin tavoitti Suomenkin. Työllisyystilastojen nikkaroinnillakin oli oma parantava vaikutus. Voi kikyn tiliin vähän laskea. Nyt sitten aletaan olla samassa tilanteessa kuin Sipilän hallituksen alussa. Velkaa otetaan ja omaisuutta myydään, työllisyys takkuaa ja ennusteet ovat alavireisen. Nykyhallitus ei ole ehtinyt asioita pilaamaan.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Erkki Laitinen, pitäisikö mennä niin kuin aina on menty mitään rautaisesti pölyttämättä- Sipilä pölytti niin että pisteet menivät oppositioon. On se kumma, että kuitenkin keskusta kelpasi hallitukseen.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Hieno juttu, että on hallituksessa. Toivottavasti eivät anna taas pisteitä muille.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

… tarkennukseksi se, että arvostan Sipilää politiikan suosioissa kylpeneiden poliitikoiden ammeiden tapin pois vetämisestä kansansuosiosta välittämättä ml. keskusta itse..

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Liityin aikanaan keskustaan pitkälti Sipilän takia. Arvelin, että hän vie 2015 keskustan hallitukseen ja luopuu puheenjohtajuudesta 2018. Silloin uuden puheenjohtajan olisi ollut aika taistella suurimman puolueen asemasta.
No keskustan nousu Sipilän johdolla oli nopeampi. Valitettavasti nopeaa nousua seurasi nopea lasku, vaikka mielestäni Sipilä teki erittäin hyvää työtä.
Virheenä voi pitää irtisanoutumista. Hän olisi hyvin voinut jatkaa ensi kesän puoluekokoukseen. Mutta joka tapauksessa hän on työnsä tehnyt ja voi lopettaa hyvillä mielin. Ellei keskusta pysty pärjäämään ilman Sipilää, puolue on kohtalonsa ansainnut. Eivät mitkään asiat voi olla yhdestä miehestä kiinni.

Käyttäjän JariEeva kuva
Jari Eeva

Eikö kerta lekalla päähän riittänyt? Haikaillaanko Sipilän paluusta Keskustassa laajemminkin? Minun paluuni jää "vaiheeseen" siinä tapauksessa.

Vesa Vauhkonen

Sipilä on rehellinen poliitikko, menestyvä yrittäjä, talousasioista perillä oleva. Hänen olisi ehdottomasti palattava päivänpolitiikkaan ja puolueen johtoon. Muuten Kepu kuihtuu pienpuolueeksi.

Auvo Huhta-aho

Sipilä olisi mies paikallaan. Hän jos joku pystyisi vihreät pistämään kuriin, ja parhaiten pitämään puolia SAK:ta vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset